17 Ocak 2015 Cumartesi

Mavi Fener - Viktor Pelevin - Verita Kitap

Mavi Fener
Viktor Pelevin
Verita Kitap

Sekiz hikâyeden oluşan Mavi Fener, Pelevin'in tartışılmaz edebi yetkinliğinin de bir yansıması. Pelevin bu kitabında absürtlüklere, kara mizaha ve Rusya'nın bitmek bilmez gizemlerine odaklanıyor. Devrim günlerinin karmaşasından genç öncüler kampında birbirlerine korkunç hikâyeler anlatan ölülere, bisiklet olmak isteyen kulübelerden obsesif tavuklara kadar Pelevin'in sıra dışı karakter ve kurguları, okur için unutulmaz bir deneyim vadediyor.

"Pelevin alışılagelmiş gerçeklik algımızı sarsmaya devam ediyor. Bu kitaptaki neredeyse bütün hikâyelerde gerçekliğin doğasıyla ilgili süregiden bir tartışmaya şahit oluyoruz." - Ken Kalfus, The New York Times Book Review 

  
"Pelevin'in açık ve pürüzsüz sesi, ruhunu arayan Rus edebiyatına yeni bir soluk getiriyor." 
- Publishers Weekly

Yazar Hakkında: 1962 yılında Moskova'da dünyaya gelen Viktor Pelevin, çağdaş Rus edebiyatının en önemli isimleri arasında gösterilmektedir. Rusya’daki gündelik yaşamın absürtlüklerini ve tuhaflıklarını eşsiz hayal gücüyle yorumladığı kısa hikâyeleri ve romanlarıyla tanınan Pelevin, Sovyet sonrası Rusya'nın en üretken ve yaratıcı yazarlarındandır. Amon Ra, Buda’nın Serçe Parmağı, Dehşet Miğferi yazarın daha önce yayımlanan kitapları arasındadır. Pelevin’in Homo Zapiens, Mavi Fener ve Zuckerbrins gibi roman ve hikâyeleri ise Verita Kitap tarafından yayına hazırlanmaktadır.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder